Koning Winter komt terug: mogelijk kunnen we weer schaatsen op natuurijs

Na een paar lente-achtige dagen komt koning Winter terug. De Russische winterbeer (een koudegolf vanuit het oosten) nadert. Vanaf woensdag zakt het kwik. Dinsdag wordt wat (natte) sneeuw verwacht, maar daarna wordt het droog en koud. De zon schijnt geregeld, het gaat flink vriezen en door de vorst groeit het ijs.

Omdat het water door de vorige vorstperiode nog koud is, kan het relatief snel bevriezen. Kortom: de schaatsen hoeven nog niet naar zolder. In de tweede helft van de week kan er in het noorden en noordoosten van het land mogelijk weer op natuurijs worden geschaatst, maar wel alleen op ijsbanen en ondergelopen weilanden en sintelbanen.

Lees ook:Nieuwe vorstperiode verrast schaatsers
Lees ook:Vorst en mogelijk ook sneeuw op komst
Lees ook:Winter nu echt in aantocht
Lees ook:Winter is terug
Lees ook:Eerste toertochten op natuurijs weer mogelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>