Woensdagochtend marathon op natuurijs in Noordlaren

Het gait deur: woensdagochtend 18 januari vindt de eerste marathon op natuurijs plaats in het Groningse Noordlaren. IJsmeesters van de schaatsbond KNSB kwamen naar IJsvereniging De Hondsrug in Noordlaren om de dikte van het ijs te meten en besloten dat de marathon door kan gaan. De dag begint om 10.00 uur met een wedstrijd voor vrouwen. Om 11.00 uur starten de mannen.

De gemeente Haren heeft maatregelen genomen om de stroom toeschouwers in goede banen te leiden. Er geldt een stopverbod in de buurt van de ijsbaan en doorgaand verkeer wordt omgeleid. Als het gaat vriezen, zijn de ijsbanen van Noordlaren, Haaksbergen en Veenoord er als de kippen bij om een ijsbaan aan te leggen in de hoop de primeur van de eerste marathon van het jaar op natuurijs binnen te slepen. Vorig jaar was dat Haaksbergen, Noordlaren beleeft de primeur voor de vijfde keer; de eerste keer was in 2002.

Lees ook:Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Haaksbergen
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
Lees ook:Dinsdag nog geen marathon op natuurijs, woensdag wellicht mogelijk in Noordlaren
Lees ook:Nog geen marathon op natuurijs in Noordlaren en Haaksbergen
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>