Nog geen marathon op natuurijs in Noordlaren en Haaksbergen

@Erik Feenstra

Het vriest, maar het ijs is nog niet dik genoeg voor een marathon op natuurijs. Traditiegetrouw proberen Noordlaren en Haaksbergen de eerste te zijn, maar de schaatsbond KNSB heeft beide banen niet goedgekeurd. Om een wedstrijd te kunnen houden, moet er tenminste 3 centimeter ijs op de hele baan liggen.

Update: woensdag heeft Noordlaren de primeur.

Ook Arnhem was in de race, maar ook daar is het ijs niet dik genoeg voor een marathon. Om er gewoon op te schaatsen, kan de baan wel open als het ijs een tot twee centimeter dik is. Omdat het dinsdag de hele dag blijft vriezen en het kwik ‘s nachts behoorlijk kan zakken, kan er woensdag waarschijnlijk op ondergespoten velden en sintelbanen worden geschaatst en zit er woensdagavond wellicht tóch een eerste marathon op natuurijs is!

Lees ook:Dinsdag nog geen marathon op natuurijs, woensdag wellicht mogelijk in Noordlaren
Lees ook:Strijd om eerste marathon op natuurijs barst los
Lees ook:Schaatsen op natuurijs is alleen op een paar plekken mogelijk
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Haaksbergen
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>