‘De Muntenman’ is Amsterdammer van het Jaar

Toon Borst, ‘De Muntenman‘, is zondag in de Stadsschouwburg uitgeroepen tot Amsterdammer van het Jaar 2016. Sinds de invoering van de euro zamelt hij onbruikbare munten in voor het goede doel. Hij staat sinds 2001 elke maandagmorgen met zijn versierde bakfiets op de Noordermarkt in de Jordaan. Sinds 2001 heeft hij een slordige 4 ton ingezameld, ongeveer 30.000 euro per jaar. 

Op verschillende plekken in de stad staan in totaal 75 melkbussen om munten in te gooien. Dit jaar gaat tienduizend euro gaat naar kinderboerderij ‘t Brinkie in Zuidoost, die Borst heeft opgericht en waar hij in eerste instantie al 15 jaar geld voor inzamelt. , tienduizend naar de vluchtelingen en de laatste tienduizend naar ‘Verweggistan’, zoals hij het zelf noemt. De verkiezing wordt sinds 2008 gehouden, met als doel de gewone Amsterdammer te belonen en daarmee goed burgerschap in de stad te stimuleren. Ook het Amsterdammertje van het Jaar werd gekozen: Jeremy Bel. Hij kookt vrijwillig drie keer per week gezonde maaltijden in buurtrestaurant VanHarte in Noord.

Lees ook:Scheepvaartmuseum: verlengde openingstijden & portretactie tentoonstelling ‘Ode aan een Amsterdammer’
Lees ook:Rotterdam opnieuw Architectuurstad van Nederland
Lees ook:Herdenking Els Borst in Domkerk Utrecht
Lees ook:Erfstukken Juliana leveren vijf miljoen op
Lees ook:Els Borst (D66) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>