EK Allround & Sprint in Thialf was vooral een Nederlands feest

Het totaal vernieuwde ijsstadion van Heerenveen heeft de vuurdoop doorstaan: de afgelopen drie dagen was Thialf het decor van het EK Allround & Sprint voor Dames en Heren, met het EK Sprint voor de eerste keer. De internationale schaatsunie ISU besloot afgelopen zomer tot een nieuwe opzet van EK’s: in de seizoenen voor en na de Olympische Spelen een driedaags toernooi Allround en Sprint, in de andere jaren de EK Afstanden.

Het was een succes: van tevoren werden extra tribunes bijgezet, om te kunnen voldoen aan de run op tickets. De 30-jarige Irene Wüst werd voor de vijfde keer in haar schaatscarrière Europees Kampioen Allround, de 30-jarige Sven Kramer werd met overmacht voor de 9e keer kampioen Allround, en daarmee beste Allrounder aller tijden. Het gecombineerde EK was vooral een Nederlands feest. De 22-jarige Nederlands kampioen Sprint Kai Verbij gaat de geschiedenis in als de allereerste Europees kampioen Sprint. Bij de dames won de 24-jarige Tsjechische Karolina Erbanova: ook een beetje een Nederlandse overwinning, want zij traint sinds drie jaar in Nederland.

Lees ook:Schaatsen: EK Allround & Sprint in Thialf Heerenveen – 6 t/m 8 januari
Lees ook:Schaatsen in Thialf: NK Allround & Sprint, vrijdag 20 t/m zondag 22 januari
Lees ook:NK sprint in het Thialf Stadion
Lees ook:WK sprint op de schaats in een tjokvol Thialf
Lees ook:ISU EK Shorttack in Dordrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>