International Chess Festival Groningen: 21 t/m 30 december

Woensdag 21 tot en met woensdag 30 december wordt voor de 54e keer volop geschaakt in Groningen, tijdens het internationale Chess Festival Groningen. Schakers uit binnen- en buitenland en van alle leeftijden komen naar Groningen om tijdens de donkere dagen hun hersens te kraken. Afhankelijk van hun niveau spelen ze in drie categorieën (Open A, B en C). Vanwege te weinig aanmeldingen voor de C-groep zijn B en C dit keer samengevoegd. 

De eerste drie dagen wordt gespeeld in Postillon Hotel Haren (Emmalaan 33), de andere dagen in Sportcentrum RTUG & Hanze (Blauwborgje 16). Op de eerste drie dagen vinden ook vierkampen plaats en vanaf tweede kerstdag het vijf ronden Zwitsers toernooi ‘Groningen Compact’. Daarnaast is er op 24 december de University Challenge voor jonge schaaktalenten. Op eerste kerstdag wordt niet gespeeld. Op 22 december vindt in Hotel van de Valk in Assen het NK Jeugdschaak 2017 (tot 20, 16 en 14 jaar) plaats. Het Schaakfestival Groningen bestaat sinds 1963, eerst als Niemeijertoernooi, later Gasunietoernooi, Koop Tjuchemtoernooi en Harmonietoernooi en tegenwoordig Chess Festival Groningen.

Lees ook:Chess Festival Groningen 2015
Lees ook:Schaakfestival Groningen
Lees ook:Korfbal Challenge Rotterdam
Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag
Lees ook:Winter in Openluchtmuseum Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>