Noord-Brabant: aftrap Best Football Friends (BFF)

Zo veel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF). BFF is een project van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met gemeenten, de KNVB,  Team Brabant Sport, Sportservice Noord-Brabant en Brabantse buurtsportcoaches. Woensdag 7 december vond de aftrap van het project plaats in het Frans Heesenstadion (FC Oss). Dertig Brabantse gemeenten doen tot dusver mee aan het project, dat gelinkt is aan het EK vrouwenvoetbal dat komend jaar gehouden wordt in Nederland. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door zestien landenteams gespeeld in onder meer Tilburg en Breda. Het eerste BFF-toernooi vindt plaats op 19 maart bij OJC Rosmalen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. (bron: persbericht).

Talenten

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant: “Dit EK biedt een geweldige kans om met deze sport zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen. Ik hoop ook dat het vrouwenvoetbal er door groeit en meer meisjes de weg weten te vinden naar meer voetbalverengingen. Uiteindelijk moeten ook alle meisjes op hun eigen niveau kunnen voetballen. Van recreatie- tot en met selectievoetbal. Want in Brabant moet iedereen zijn of haar talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.”

De doelgroep van BFF is meisjes tussen de tien en veertien jaar. Het doel is dat ze met hun beste vriendinnen gaan voetballen en plezier maken. Meiden kunnen zich op een online platform inschrijven, alleen of samen met een vriendin, voor de  BFFtoernooien die georganiseerd worden door de deelnemende gemeenten. De beste teams team stromen door naar regiofinales en uiteindelijk zelfs naar de provinciale finale vlak voor het EK. Ambassadrice van het project is Team Brabant Sport lid Daniëlle van de Donk, die voetbalt bij Arsenal en in het Nederlands elftal.

Inspireren

Daniëlle van de Donk: Ïk vind het heel belangrijk dat kinderen al jong bewegen. Van samen sporten leer je veel. Je leert om samen te werken, je leert omgaan met winnen en verliezen, en het is natuurlijk gezond. Maar het allerbelangrijkste: sporten is gewoon keileuk!” Swinkels: “Als provincie willen we sport gebruiken om allerlei maatschappelijke doelen te realiseren. En in dit geval ook het plezier om samen iets te doen en je te meten met andere teams. We hebben in onze provincie gelukkig heel veel sportverenigingen, waarvan een groot aantal voetbalclubs. Daar zijn meidenteams nu vaak nog een uitzondering, maar daarin willen we met BFF verandering brengen. Volgens jaar krijgen ze alle kans om te ervaren hoe leuk voetbal is!

Het eerste BFF-toernooi vindt plaats op 19 maart bij OJC Rosmalen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Lees ook:‘Heel Eindhoven Zwemt’: zwemlessen tijdens Swimming World Cup
Lees ook:Jaarlijkse sleuteldragersborrel voor Prinsen Carnaval in provinciehuis Brabant
Lees ook:Strippenkaart in Brabant tot na de zomer
Lees ook:KNMI: code oranje in Brabant, Limburg en Gelderland, code geel in rest van het land
Lees ook:Opening natuurbrug tussen Noord-Brabant en Vlaanderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>