Twee Nederlanders strijden om Wereldtitel Dammen 2016

We hebben er decennia op moeten wachten: twee Nederlanders die strijden om de Wereldtitel Dammen. De laatste keer was in 1984. Sindsdien waren de Russen heer en meester over deze denksport. Voor het eerst sinds Harm Wiersma in 1984 wereldkampioen werd, krijgt ons land weer een titelhouder.

Update 15/12: Roel Boomstra verovert de wereldtitel

De strijd gaat tussen de 18-jarige Jan Groenendijk, student natuur- en sterrenkunde in Wageningen en de 23-jarige Roel Boomstra, student natuurkunde in Groningen. In 2015 werd Groenendijk op zijn zeventiende tweede tijdens de World Cup, achter de Rus Alexander Georgiev. Van zaterdag 3 tot en met 18 december spelen zij in totaal twaalfwedstrijden op verschillende locaties in Groningen (vier wedstrijden), Wageningen (drie) en Den Haag (vijf). Live stream: klik hier.

Lees ook:WK Dammen 2015 in Emmen
Lees ook:Vierhonderd jaar studenten in Groninger Museum
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen
Lees ook:Sjinkie Knegt tijdens finale Worldcup Shorttrack in Dordrecht geblesseerd afgevoerd
Lees ook:Provincietoer Koningspaar naar Gelderland en Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>