Stoptober: samen stoppen met roken in oktober

Oktober is de maand van het stoppen met roken: Stoptober. Niet echt een item voor deze website – eropuit, maar je kunt er bakken met geld mee uitsparen en besteden aan bijvoorbeeld leuke dagtripjes. Zelf ben ik in 2004 gestopt, na jarenlang paffen. Het was om de dooie dood niet makkelijk, maar het is me gelukt, en ik heb met het uitgespaarde geld niet één, maar twee leren jacks gekocht!

Stoppen is niet makkelijk, maar de actie Stoptober kan je helpen. De ervaring leert dat 28 dagen – de periode dat de actie duurt – ‘net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van het stoppen met roken’, aldus de organisatoren: ‘de meeste ontwenningsverschijnselen zijn na 28 dagen achter de rug.’ Wendy van Dijk is één van de 120.000 rokers die in voorgaande edities aan de actie meededen. Op dit moment staat de teller op 44.077 stoppers.

Lees ook:Stoptober: met z’n allen 28 dagen niet roken in oktober
Lees ook:Roken sterft vanzelf uit
Lees ook:‘No Tobacco Weekend’ bij BODY WORLDS
Lees ook:CBS: zware rokers leven gemiddeld 13 jaar korter
Lees ook:Donkere wolken pakken samen boven Moluks Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>