Eneco Tour 2016 maandag in Bolsward van start gegaan

Maandag 19 september start de twaalfde editie van de Eneco Tour in het Friese stadje Bolsward, net als vorig jaar. Het is de enige meerdaagse wielerronde door Nederland en België, met zes ritten en één tijdrit. Eigelijk is de Eneco Tour een voortzetting van de Ronde van Nederland, die sinds 1948 werd verreden. De Eneco Tour maakt deel uit van de UCI World Tour en vindt dit jaar voor het eerst in september plaats.

Maandag vindt de eerste etappe door het vlakke land van Friesland plaats, met de finish ook in Bolsward. Dinsdag is de individuele tijdrit in Breda. Woensdag en donderdag voert de tocht door Vlaanderen. Vrijdag is er een ploegentijdrit in Sittard/ Geleen. loopt de vijfde etappe van het Belgische Riemst (niet ver van Maastricht) naar Sittard-Geleen. Zaterdag en zondag gaat de tocht opnieuw door België, met de uiteindelijke finish net als vorig jaar in Geraardsbergen.

Lees ook:BinckBank Tour – opvolger Eneco Tour – start maandag 7 augustus
Lees ook:Eneco Tour 2015 start in Friesland
Lees ook:Eneco Tour 2012
Lees ook:Eneco Tour 2014
Lees ook:Eneco Tour Koninginnerit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>