Hitterecord: nooit was het zo laat in september zo warm

Woensdag is het hitterecord van september een feit: sinds de metingen in 1901 van start gingen, was het zo laat in september zo heet. In De Bilt werd woensdag om 13.50 uur een temperatuur van 30 graden gemeten. Dinsdag was het ook al de warmste septemberdag die het KNMI ooit heeft gemeten. Het vorige record werd ruim een halve eeuw geleden gehaald: in 1964.

De nacht van dinsdag op woensdag werd al de warmste septembernacht ooit in ons land gemeten: in Vlissingen was het ‘s nachts 21,6 graden. Het vorige nachtrecord voor september werd in 1949 gehaald, toen het in Maastricht 20,9 graden bleef. Woensdag kunnen nog meer hitterecords sneuvelen: in Noord-Brabant zou het 33 graden kunnen worden. In Limburg is woensdag sprake van een regionale hittegolf: dat is zo laat in het jaar voor het eerst sinds 1947. Donderdag is het nog één dag strandweer, daarna wordt het wisselvalliger en zakt het kwik richting normale waarden voor de tijd van het jaar: een graad of twintig.

Lees ook:Mogelijk warmste decembermaand ooit – zeker geen witte kerst
Lees ook:Op 6 januari nog nooit zo warm geweest
Lees ook:Warmste achttiende oktober ooit
Lees ook:Warmste 16e oktober ooit gemeten in Nederland
Lees ook:Half september was het nog nooit zo koud!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>