Zaterdag 10 september: Pramenrace Aalsmeer

Zaterdag 10 september vindt in Aalsmeer de 31e editie plaats van de Pramenrace op de Westeinderplassen, het hoogtepunt van de feestweek, ieder jaar op de tweede zaterdag in september. Pramen zijn platte houten schuiten die vroeger werden gebruikt om bloemen naar de bloemenveiling te vervoeren. De Pramenrace start om 12.30 uur bij de Pontweg. De finish is op het Praamplein in het dorpscentrum.

Zie ook: Eropuit in september

Tijdens de race moeten de deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren, die te maken hebben met een thema; dit jaar is dat Commercials. Er wordt in vier categorieën gestart: snelheid, dames, bokken en recreanten. Veel deelnemers passen hun praam aan het thema aan, met veel kleuren en verklede deelnemers.  Jarenlang was Aalsmeer beroemd om haar Bloemencorso, maar de Pramenrace werd groter en sinds 2007 bestaat het corso niet meer. Wat in 1987 als grap begon, is uitgegroeid tot groot dorpsevenement met meer dan 150 deelnemende teams. Het kleurrijke evenement is inmiddels groter dan dat het Aalsmeerse Bloemencorso ooit was.

Lees ook:Pramenrace Aalsmeer – zaterdag 9 september
Lees ook:Pramenrace 2015 in Aalsmeer
Lees ook:Pramenrace Aalsmeer 2011
Lees ook:Pramenrace 2013 Aalsmeer
Lees ook:Aalsmeer Festival en Pramenrace

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>