Tuinvlindertelling 2016: atalanta opnieuw meest getelde vlinder

Afgelopen weekend werd voor de achtste keer de nationale tuinvlindertelling gehouden. De Vlinderstichting wil ieder jaar weten hoe het ervoor staat met de vlindersoorten in Nederland en houdt daarom de jaarlijkse telling. Dit jaar kwamen er bijna 5000 meldingen binnen. Gemiddeld werden per melding 11 vlinders geteld en 4,1 vlindersoorten. De zwart-bruin-oranje atalanta is opnieuw het meest geteld: ruim 10.000 keer.

Op de tweede plaats eindigt de kleine vos (7.000); de vlindersoort eindigt in de regel op plek  of 2, alleen vorig jaar ‘slechts’ op de zesde plek. Mogelijk kwam dat vorig jaar door het koude weer in de weken voor de telling. De dagpauw eindigt op plaats drie (5.000). De citroenvlinder duikelde van de vierde naar de achtste plek: de vlinder houdt ‘zomerrust’ en houdt zich schuil onder het blad en vliegt niet rond, aldus een woordvoerder van de Vlinderstichting.

Lees ook:Tuinvlindertelling 2015: atalanta meest getelde vlindersoort
Lees ook:Vlinder mee: atalanta ook dit jaar meest geteld tijdens Tuinvlindertelling 2017
Lees ook:Huismus blijft nummer één
Lees ook:Huismus opnieuw op 1 in tuinvogeltelling
Lees ook:Huismus opnieuw koploper vogeltelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>