Gelderland kleurt roze vanwege de Giro d’Italia

Gelderland kleurt roze vanwege de start van de 99e editie van de Giro d’Italia, vrijdag 6 mei in Apeldoorn. De Ronde van Italië start met een tijdrit in Apeldoorn. Zaterdag is de etappe Arnhem-Nijmegen, zondag Nijmegen-Arnhem. daarna verlaten de renners ons land. Donderdag 5 mei vindt op het plein voor het stadhuis van Apeldoorn vanaf 18.00 uur de ploegenpresentatie plaats. Aansluitend verzorgt Waylon vanaf 20.00 uur een gratis concert. De Grande Partenza op vrijdag is in Omnisport, op het middenterrein middenin de sporttempel. Om 12. 00 uur start de reclamekarevaan, Om 13.45 uur de eerste renner; iedere minuut start er één. Rond 17.30 uur is de huldiging op de Loolaan.

De tweede etappe voert zaterdag over 190 kilometer van Arnhem over de Veluwe en door de Betuwe naar Nijmegen. De start is om 12.40 uur op het Kerkplein voor de Eusebiuskerk. De tocht voert door Zuid-Arnhem, Oosterbeek, vliegbasis Deelen, over de Veluwe naar Ede (doorkomst ca. 13.40 uur), Wageningen en Rhenen. Daar trekt het peloton over de Rijn de Betuwe richting Tiel (doorkomst ca. 14.30 uur). Na de oversteek over de Waal gaat het naar het oosten, door de bossen naar Groesbeek, over de heuvels van Berg en Dal (en een heel klein stukje over de Duitse grens). De race wordt afgesloten met twee ronden in Nijmegen, met de finish kort na 17.00 uur op de Oranjesingel.

De derde etappe voert zondag over 190 kilometer terug van Nijmegen naar Arnhem, maar nu door de Achterhoek. De start is om 12.40 uur op de Grote Markt. De tocht voert over de nieuwe brug over de Waal, door Bemmel en Huissen naar de Achterhoek, door onder meer Borculo (doorkomst ca. 14.45 uur) en Lochem (waar de Keidagen plaatsvinden, doorkomst ca. 15.00 uur) naar Zutphen (doorkomst ca. 15.20 uur). Daarna gaat het aan de westkant van de IJssel door Dieren (doorkomst ca. 15.45 uur) en Rheden en met een afslag richting Posbank (doorkomst ca. 16.00 uur) terug naar Arnhem. Daar eindigt de race met twee ronden door de stad, met de finish rond 17.10 uur uur op de Velperbuitensingel.

Lees ook:Giro d’Italia 2016 start in Apeldoorn
Lees ook:Profronde Tiel 2012
Lees ook:Bergen op Zoom in de ban van de Eneco Tour
Lees ook:Vierdaagse begint vroeger vanwege verwachte hitte
Lees ook:Goudse Nationale Singelloop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>