Koningsspelen 2016 op vrijdag 22 april: bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee

Bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee aan de vierde editie van de Koningsspelen op vrijdag 22 april. De Koningsspelen werden in 2013 in het leven geroepen ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. In Nederland en het Caribisch gebied hebben meer dan 5.000 basisscholen zich ingeschreven voor deze nationale sportdag. De dag begint traditioneel met het Koningsontbijt.

Daarna begint de sportdag. Scholen kunnen de dag zelf invullen. Om daarbij te helpen, werd vandaag de Koningsmatch gelanceerd: een online platform waar scholen en sportverenigingen met elkaar kunnen communiceren over het organiseren van sportactiviteiten. Initiatiefnemer Richard Krajicek: ‘Met de Koningsmatch willen wij op een laagdrempelige en vooral leuke manier het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar verbinden. Hoe meer scholen en sportverenigingen zich aanmelden, hoe meer’ matches’ er gemaakt kunnen worden.’ De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation. De koning viert Koningsdag, zijn verjaardag op woensdag 27 april, dit jaar in Zwolle.

Lees ook:Koningsspelen op vrijdag 25 april
Lees ook:Inschrijving voor Koningsspelen gestart
Lees ook:Koningsspelen 2014
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Koningsspelen in Leiden
Lees ook:Koning en koningin openen Koningsspelen vrijdag 21 april in Veghel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>