Zandvoort ‘heeft er een attractie bij’: herten lopen door de straten

Zaterdagnacht liepen er in Zandvoort damherten door de straten. De politie heeft ze naar de duinen teruggebracht. De nogal ingeslapen badplaats met de ‘lelijkste boulevard van Nederland‘ heeft er ongewild een attractie bij. De Amsterdamse Waterleidingduinen bij Zandvoort zijn overbevolkt met herten. In het Nationaal Park Kennemerland leven duizenden herten zonder natuurlijke vijand.

De herten duiken wel vaker vanuit het niets de weg op buiten de duinen. Op zoek naar eten steken ze de soms drukke wegen over en lopen door de tuinen. Provinciale Staten van Noord-Holland besloten eerder deze maand het afschieten van damherten in de Waterleidingduinen toe te staan, om de populatie terug te brengen ‘tot aanvaardbare proporties’.

Lees ook:Fietser door hert aangereden in duinen Zandvoort
Lees ook:Noord-Holland mag damherten afschieten
Lees ook:Geen nieuw Thialf voor Heerenveen
Lees ook:Tilburg zegt nee tegen megamall
Lees ook:Grootwild kan Q-koorts hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>