Maandag 8 februari start ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy

Maandag 8 tot en met zondag 14 februari vindt in Ahoy Rotterdam de 43e editie plaats van het ABN AMRO World Tennis Tournament (2017: klik hier), ‘een van de meest prestigieuze toernooien binnen het ATP 500 toernooi-circuit, met ieder jaar deelname van de wereldtoppers en meer dan 100.000 toeschouwers’.  Tickets geven niet alleen toegang tot de wedstrijden, maar ook tot Shops & Bites en Sports Plaza en de 8e editie van het ABN AMRO World Wheelchair Tournament, van dinsdag 9 tot en met zaterdag 13 februari.

De eerste editie van het toernooi was in 1974 en werd toen gewonnen door Tom Okker. Het toernooi groeide uit tot het grootste indoor tennistoernooi ter wereld voor heren enkel en dubbel. Het toernooi trok talloze toppers, maar dit jaar zit er niet één speler uit de top-5 van de wereldranglijst bij. In 1995 won huidig toernooidirecteur Richard Krajicek; andere beroemde winnaars waren onder meer Björn Borg, Boris Becker en Stefan Edberg. Zaterdag 6 en zondag 7 februari zijn de kwalificatiewedstrijden. Dinsdag is Ladies Day en woensdag Kids Day. Het speelschema wordt de avond ervoor (niet voor 18 uur) bekendgemaakt. Maandag tot en met donderdag zijn de spelrondes, vrijdag de kwartfinales, zaterdag de halve finales en zondag de finales. De NOS verzorgt samenvattingen en verslagen van de halve en hele finales.

 

Lees ook:44e ABN AMRO World Tennis Tournament – 13 t/m 19 fbruari
Lees ook:ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam
Lees ook:ANB AMRO Wolrd Tennis Tournament in Ahoy
Lees ook:ABN AMRO World Tennis Tournament 2012 in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>