Zondag 7 februari: Midwinter Marathon Apeldoorn

Zondag 7 februari vindt in Apeldoorn de 43e editie plaats van de Midwinter Marathon, het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland, dat daarnaast nooit werd afgelast. In 2012 werd het uitgeroepen tot de leukste marathon, vanwege het prachtige parcours, dat begint en eindigt op de ‘koninklijke’ Loolaan en voert door de heuvelachtige en beboste omgeving van Apeldoorn. Het evenement is de afgelopen jaren ‘exceptioneel gegroeid‘, vooral dankzij de populaire ‘Acht van Apeldoorn’.  Nadeel is dat de ‘moeder aller afstanden’, de marathon, vorig jaar noodgedwongen van het programma werd gehaald. 

Daarnaast werden de Asselronde en de Mini-marathon vorig jaar met 2,5 kilometer ingekort. De Asselronde (25 km) start om 11.45 uur, de Acht van Apeldoorn om 15.00 uur. Daarnaast zijn er de Mini-Marathon (over 10 Engelse mijlen, start om 11.15 uur), de Kidsrun (1 km, start om 10.30 uur) en de Businessrun (8 km en 10 Engelse mijlen, start resp. 15.00 en 11.15 uur). Op en rond het parcours is het gezellig voor toeschouwers, met stands met (warme) versnaperingen en bij de finish een bloemenkraam, voor wie hardlopers bij de finish met een bloemetje wil verrassen. Dit jaar hebben zich 14.467 hardlopers ingeschreven; een record: vorig jaar waren het er 13.701. Inschrijving is niet meer mogelijk; de Midwinter Marathon hanteert geen wachtlijst voor lopers die te laat waren met inschrijven.

Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2015 – nieuwe stijl
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2011
Lees ook:Zondag 5 februari: 44e Midwintermarathon Apeldoorn
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>