KindVak 2016 in de Brabanthallen Den Bosch

Het Nederlandse kindstelsel heeft, zeker sinds de invoering van de Jeugdwet op 1 januari 2015, een sterk lokaal karakter. Meer verantwoordelijkheden liggen bij lokale participanten: basisscholen, kinderopvang, jeugdzorg en gemeenten moeten steeds nauwer samenwerken. Voor hen is het daarom belangrijker dan ooit om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit vlak. Ideale gelegenheid daarvoor het vak- en kennisevent KindVak in de Brabanthallen in Den Bosch van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 januari (bron: persbericht).

Met het door de overheid gestarte transformatieproces binnen het sociale domein, komt er beweging in sectoren die altijd gewend waren apart te functioneren. Een steeds meer voorkomende vorm van integratie van kinderopvang, jeugdzorg en basisonderwijs is de vorming van Integrale Kindcentra (IKC). Door te werken volgens één pedagogische visie op ontwikkeling en onderwijs in een kindcentrum, verbetert de begeleiding van kinderen tijdens hun groei naar volwassenheid. KindVak gelooft in deze ontwikkeling en ondersteunt die ook door het inhoudelijke, uitgebreide kennisprogramma daar grotendeels op af te stemmen.

KindVak staat al twintig jaar voor het belang van kinderopvang, jeugdzorg, opvoeding en onderwijs en volgt alle ontwikkelingen rondom het jonge kind op de voet. Dankzij een uitstekend netwerk kan snel en adequaat worden ingespeeld op trends, behoeften en processen. Samen met netwerkpartners huldigt de organisatie het motto: ‘delen is het nieuwe hebben!’. Deel informatie en kennis en je zult merken dat je er zelf beter van wordt. Om professionals te ondersteunen en te inspireren is het handboek ‘Integrale Kindcentra: Handvat voor Professionals’ samengesteld. Hierin wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden helder beschreven hoe een IKC tot stand kan komen. Iedere KindVak-bezoeker ontvangt een exemplaar van dit boek.

Lees ook:Modefabriek in de RAI
Lees ook:Draadloos internetten in de trein
Lees ook:Beste horeca flexplek: Volkshotel Amsterdam
Lees ook:RAI Modefabriek januari 2014
Lees ook:Artis verblijd met supersnelle geboorte olifantje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>