Schaatsen op natuurijs: op steeds meer plekken mogelijk

Langzaam maar zeker kunnen schaatsers de ijzers onderbinden op een groeiend aantal plekken in het land. In Haaksbergen vindt dinsdagavond de eerste marathon op natuurijs plaats, maar ook op een aantal andere natuurijsbanen is de ijslaag inmiddels dik genoeg. En dat aantal zal nog groeien, verwacht Weerplaza: zeker tot en met komend weekend. Weerplaza houdt op haar site een kaartje bij waar het natuurijs dik genoeg is om op te schaatsen. Mensen kunnen zelf locaties toevoegen.

Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor het hele land (behalve Limburg): door neerslag kan het glad worden op de weg, zeker als het in de loop van de avond (opnieuw) gaat vriezen. Afgelopen nacht was er voor het eerst sinds 2013 sprake van strenge vorst. In het Groningse Beerta vroor het -11,5 graden.

 

Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Zondagavond tot en met ochtendspits maandag grote kans op gladheid
Lees ook:Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje
Lees ook:Gladheid: code geel in heel Nederland
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>