Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Haaksbergen

De eerste marathon op natuurijs wordt dinsdagavond verreden in Haaksbergen (Noordlaren 2017: klik hier). Zowel in Noordlaren als Haaksbergen heeft de ijsbaan de vereiste dikte van minimaal 3 centimeter dikte, maar de schaatsbond KNSB kiest voor Haaksbergen vanwege het weer. In Noordlaren ligt dooi op de loer en zal de voorspelde neerslag eerder overtrekken. In Haaksbergen houdt de vorst waarschijnlijk de hele dag aan.

Zie ook: Schaatsen op natuurijs

De ijsvereniging van Haaksbergen, IJsch, was in de winter 2009-2010 voor het laatst de eerste met een marathon op natuurijs, tussen 2010 en 2013 was ijsvereniging de Hondsrug in Noordlaren dat. Na 2013 was er geen marathon op natuurijs mogelijk. Naar verwachting verschijnen alla marathontoppers aan de start. Het is een goede voorbereiding voor de toppers, omdat eind deze week op de Weissensee in Oostenrijk het open Nederlands Kampioenschap op natuurijs plaatsvindt. De vrouwen starten om 18.30 uur, de mannen om 19.30 uur.

Lees ook:Woensdagochtend marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
Lees ook:Strijd om eerste marathon op natuurijs barst los
Lees ook:Eerste marathon natuurijs opnieuw in Noordlaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>