Code geel: sneeuw en gladheid, maar ook kans op marathon op natuurijs!

In grote delen van Nederland is het in de nacht van zaterdag op zondag gaan sneeuwen. Het KNMI heeft code geel voor het heel land afgegeven: door sneeuw en bevriezing kan het glad zijn op de weg. Zondagnacht gaat het licht tot matig vriezen en maandag en dinsdag komt het kwik in een groot deel van het land naar verwachting niet boven het vriespunt uit. De schaatskoorts stijgt dan ook.

Op 6 januari ging in het Groningse Noordlaren de natuurijsbaan open: heel even maar, want dooi gooide al gauw roet in het eten. Nu kijken schaatsliefhebbers met argusogen naar de weerkaarten. De kans bestaat dat dinsdag een marathon op natuurijs kan worden verreden. De ijsverenigingen van Haaksbergen en Gramsbergen in Overijssel, Veenoord in Drenthe, Noordlaren in Groningen en van – nieuwkomer – Arnhem zijn in staat om in zeer korte tijd een goede ijsbaan aan te leggen. Zodra het gaat vriezen, staan ze klaar en strijden onder elkaar wie de eerste schaatsmarathon kan organiseren. Het zal erop spannen of het gaat lukken, want na komende woensdag wordt het weer zachter. Update: dinsdag vindt de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen plaats.

Lees ook:Strijd om eerste marathon op natuurijs barst los
Lees ook:Woensdagochtend marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Haaksbergen
Lees ook:Eerste natuurijsbaan open in Noordlaren
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>