Kickboksgala terug in Amsterdam

Vrijdag 4 december wordt er voor het eerst in vijf jaar weer een kickboksgala gehouden in Amsterdam: GLORY 26. De vechtsport kampte jarenlang met een slecht imago en vechttoernooien werden de laatste jaren dan ook verboden. De Amsterdamse burgemeester Van der Laan verbood in 2010 de gala’s: volgens hem waren het ‘netwerkbijeenkomsten voor de georganiseerde misdaad’.

In juni werd een vechtsportautoriteit ingevoerd die de sport moest professionaliseren en het negatieve beeld moest wegpoetsen. De richtlijnen zijn veranderd: daarom mag het weer: op 4 december in de RAI. GLORY is’ een internationaal bedrijf dat kickboksevenementen organiseert’, vertelt organisator Peter Machielse.  Minister Edith Schippers van Sport en de burgemeester zullen onder de toeschouwers aanwezig zijn. Het gala vindt plaats in Hal 11; de deuren gaan om 17.00 uur open, de wedstrijden beginnen om 19.30 uur. . Tickets: zie website.

Lees ook:Beeld en Geluid Oeuvreprijs voor Mart Smeets
Lees ook:Beeld Lenin in Assen geplaatst
Lees ook:SBS 6 Kerstparade in Sittard en Beverwijk
Lees ook:Kickboksgala voorlopig taboe in Hoorn
Lees ook:Kwakoe wordt ontruimd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>