Ice*Amsterdam zet de traditie van meer dan 120 jaar ijs op het Museumplein voort

It giet oan op het Museumplein:  Ice*Amsterdam zet de traditie van meer dan 120 jaar ijs op het plein voort (2016: klik hier). Op zaterdag 21 november klinkt het startschot voor drie maanden ijspret op het Museumplein. Met de schaatsbaan van 1500 m2 is er voor jong & oud genoeg ruimte om te schaatsen in een unieke winterse omgeving. Naar verwachting begeven zich dit jaar weer duizenden bezoekers op glad ijs. Een replica van de Magere Brug zorgt ervoor dat iedere bezoeker zich even waant op het bevroren ijs van de Amsterdamse grachten (bron: persbericht).

In 2013 opende Ice*Amsterdam voor het eerst haar deuren. Jonge & oude Amsterdammers, mensen uit heel het land en toeristen genieten dit jaar weer van puur Hollandse schaatspret op het Museumplein. Met ruim 60.000 bezoekers in 2014 is Ice*Amsterdam in het schaatsseizoen niet meer weg te denken van het Museumplein. Naast de schaatsbaan beschikt Ice*Amsterdam over 200m2 schaatsterras met een buitenbar van Brasserie Ice*Amsterdam. Deze sfeervolle brasserie brengt een authentieke kerstsfeer naar de schaatsbaan met een gevarieerd aanbod van warme en koude dranken, overheerlijke kaasfondue, bittergarnituren en verschillende winterse gerechten.
Op vrijdag 18 december wordt Christmas Village on Ice* feestelijk geopend. Christmas Village on Ice* staat vol met vele sfeervolle chalets en zal van vrijdag 18 tot en met zondag 27 december een leuk decemberuitje zijn. Naast vrij schaatsen biedt Stichting Ice*Amsterdam ook cursussen voor basisscholen, individuele lessen, groepsschaatslessen, ijshockey- en kunstschaats-clinics aan. Voor bedrijven zijn er ook speciale activiteiten als human curling en ijssculpturen maken. Stichting Ice*Amsterdam is in 2013 opgericht door Dick Keser en Pim Pronk. Samen zijn zij al sinds 1999 actief bezig met ijsbanen. Samen met ruim 50 medewerkers zetten ze zich ieder jaar in om een sfeervolle culturele ervaring neer te zetten voor jong & oud.

Lees ook:IJsbaan Museumplein: Ice*Amsterdam – t/m 5 februari
Lees ook:Ice*Amsterdam op het Museumplein
Lees ook:Ice*Amsterdam, schaatsbaan Museumplein blijft langer open
Lees ook:Ice*Amsterdam vanaf 22 november terug op Museumplein
Lees ook:Winter-Fair 2014 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>