Maandag 9 november begint het Nationaal Schoolontbijt

Maandag 9 november begint de 13e editie van het Nationaal Schoolontbijt (2016: klik hier). Tot en met vrijdag 13 november krijgen meer dan een half miljoen leerlingen op 2.600 basisscholen een ontbijt aangeboden en leren ze via lesmateriaal hoe belangrijk een gezond ontbijt is. De ontbijtweek wordt maandag geopend met Linda de Mol in het Openluchtmuseum in Arnhem. In 240 gemeenten ontbijt een burgemeester met een schoolklas op het stadhuis. Woensdag is er een Binnenhofontbijt met kinderen en leden van de Eerste en Tweede Kamer en vrijdag is een afsluitend Burgemeestersontbijt.

Een goed ontbijt is de belangrijkste maaltijden van de dag, maar wordt nogal eens overgeslagen. Kinderen die ‘s morgens voor schooltijd niet eten, volgen meestal het voorbeeld van hun ouders, aldus Nationaal Schoolontbijt. Vorig jaar ging de oer-Hollandse hagelslag in de ban. Voedselwaakhond Foodwatch had kritiek op de ontbijtweek: het eten was te zoet, te zout en te vet. Kinderen kregen onder meer hagelslag, volle margarine, zoute smeerkaas en sinaasappelsap uit een pak.  Volgens de voedselwaakhond waren sponsoren meer uit op het promoten van hun eigen producten dan een gezond ontbijt, onder het motto ‘Wie betaalt, bepaalt’.

 

Lees ook:Nationaal schoolontbijt zonder hagelslag, met meer fruit
Lees ook:Vijftiende Nationaal Schoolontbijt
Lees ook:Prinses Beatrix bij opening Nationaal Schoolontbijt maandag 7 november
Lees ook:Nationale Schoolontbijt 2013
Lees ook:Kinderen zijn te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>