Dam tot Damloop 2015 – hardlopen van Amsterdam naar Zaandam

Zondag 20 september beleven Amsterdam en Zaandam de 31e editie van de Dam tot Damloop (2016: klik hier), één van de grootste hardloopevenementen ter wereld, van de Dam in Amsterdam naar de Dam in Zaandam. Dan verschijnen er 85.000 hardlopers aan de start die 10 Engelse Mijl via de IJ-tunnel naar Zaandam afleggen. Om opstoppingen te voorkomen, starten ze gefaseerd en staan ze per categorie opgesteld op de Prins Hendrikkade.Langs de route moedigen ruim 250.000 toeschouwers en tientallen muziekbands de renners aan.

 

Zaterdag doen zo’n 17.000 wandelaars me aan de 12e Dam tot Dam Wandeltocht. Als ze in Zaandam zijn aangekomen, begint voor de tweede keer de Damloop by Night: maximaal 15.000 hardlopers rennen 5 Engelse mijl door de verlichte straten van Zaandam. Zondagochtend vroeg verschijnen 6.000 fietsers aan de start van de Dam tot Dam FietsClassic. In Zaandam wordt Dam tot Dampark ingericht, waar alle deelnemers na hun race terechtkunnen voor een drankje en een hapje en muzikaal vertier. De Burcht in Zaandam is ingericht als fanplein, met ‘s ochtends de Mini Dam tot Damloop. Er rijden langere treinen en gratis pendelbussen tussen Zaandam en Amsterdam.

 

 

Lees ook:Dam tot Damloop 2014
Lees ook:Dam tot Dam Loop 2014 – van Amsterdam naar Zaandam
Lees ook:Zondag 18 september: 32e Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam
Lees ook:Dam tot Damloop 2017 – misschien wel het leukste hardloopevenement van Nederland
Lees ook:Dam tot Damloop 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>