Tuinvlindertelling 2015: atalanta meest getelde vlindersoort

Afgelopen weekend werd voor de zevende keer de nationale vlindertelling gehouden. In meer dan 6.000 tuinen werden meer dan 77.000 fladderaars geteld. De atalanta komt dit jaar meest getelde vlindersoort uit de bus, gevolgd door het bonte zandoogje (dagpauwoog) en op drie het klein koolwitje.

De atalanta, een oranjebruine trekvlinder, staat met 14.847 waarnemingen voor het eerst op nummer 1. Volgens De Vlinderstichting is het een teken dat het een goed trekvlinderjaar is. Dat is ook te zien aan de kolibrivlinder, volgens de Vlinderstichting: een trekvlinder die ook meer dan duizend keer is gespot. De vlindersoort kleine vos eindigt elk jaar op plaats 1 of 2, maar dit jaar op plaats 6. Mogelijke oorzaak kan het koude weer van de laatste weken zijn. ‘Door de lagere temperaturen en de harde wind hebben rupsen en poppen zich langzamer ontwikkeld dan normaal’, aldus Ineke Radstaat van De Vlinderstichting.

Lees ook:Tuinvlindertelling 2016: atalanta opnieuw meest getelde vlinder
Lees ook:Vlinder mee: atalanta ook dit jaar meest geteld tijdens Tuinvlindertelling 2017
Lees ook:Vogelaars massaal naar Zwolle voor zeldzame sperweruil
Lees ook:Nagelbijten op eindexamens
Lees ook:Metroverkeer Amsterdam ligt opnieuw plat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>