Word Slootjesexpert tijdens de IVN Slootjesdagen!

@Erik Feenstra

Kruip, glibber, speur en ontdek alles over Nederlandse slootjes tijdens de IVN Slootjesdagen. Aankomend weekend, op 13 en 14 juni beleven kinderen samen met hun (groot)ouders op meer dan 100 plekken in heel Nederland een onvergetelijke natuurervaring, samen met IVN.

Je kunt mee op slootjessafari, snorkelen in de sloot en mee kwaken met een kikkerconcert. Meer dan 100 lokale afdelingen organiseren natuurbelevenissen voor jong én oud. Onder begeleiding van natuurgidsen worden kinderen echte Slootjesexperts en ontdekken ze wat er allemaal leeft en gebeurt in een doodgewone sloot. Ga zaterdag 13 juni bijvoorbeeld snorkelen in de Maarsseveense plassen, of kom zondag 14 juni checken wat er allemaal leeft in de poelen van het Vondelpark in Amsterdam. Of kom naar één van de vele andere spannende activiteiten: op ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van alle locaties. Bestel meteen de gratis zoekkaart waterdiertjes. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Leuk om te weten: de zoekkaart kan tegen water! Je kunt ermee in de regen lopen en er zelfs mee zwemmen.

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. IVN laat jong en oud zélf beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Juist voor kinderen. Zelf onderzoeken, ervaren, frisse lucht, vieze handen, waterbeestjes vangen en vlotten bouwen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

Lees ook:IVN presenteert: Pretpark De Vroege Vogel
Lees ook:Open dag nationale parken met veel muziek
Lees ook:Nederland Schoon: landelijke voorjaarsschoonmaak van de natuur
Lees ook:Zaterdag 19 maart: Landelijke Opschoondag en Earth Hour
Lees ook:Met kinderen op daksafari tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>