Zondag 17 mei: ladiesrun Marikenloop in Nijmegen

Zondag 17 mei vindt in Nijmegen de 13e editie plaats van de Marikenloop plaats, de grootste ladiesrun van Nederland over 5 of 10 kilometer. De naam – afgeleid van het middeleeuwse literaire werk Mariken van Nieumeghen - zegt het al: alleen vrouwen mogen eraan deelnemen. De meivakantie speelt de loop parten: dit jaar zijn er zo’n drieduizend minder inschrijvingen: 11.000. Vorig jaar werd het maximum van 14.000 loopsters nog gehaald. Inschrijven kon tot en met 6 mei.

Zie ook: Marathon Leiden en Libelle Zomerweek

De 5 kilometer start om 13.00 en de 10 kilometer om 14.15 uur.  Het parcours loopt over deels verharde en deels onverharde wegen in de wijk Brakkenstein en in het bos Heumensoord. Het parcours loopt niet over heuvels. De start is op de Kwekerijweg. De finish ligt pal voor het Gymnasion aan de Heyendaalseweg. Het universitair sportcentrum Gymnasion op de universiteitscampus is het kloppend hart van de Marikenloop. Daar zijn kluisjes, kleed -en doucheruimtes. De Marikenloop is beroemd vanwege de gezamenlijke warming-up: met duizenden vrouwen tegenlijk, vlak voor beide afstanden op het sportveld. Na afloop vindt traditioneel de pastaparty plaats.

Lees ook:Marikenloop, grootste ladiesrun van het land
Lees ook:Marikenloop, grootste ladiesrun van Nederland
Lees ook:Mariekenloop Nijmegen: alleen voor vrouwen
Lees ook:De 30 van Almere 2011
Lees ook:De Mijlen van Zeist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>