Zeepkistenrace op de Cauberg in Valkenburg

Is de Cauberg in Valkenburg ieder jaar de finish van de Amstel Gold Race, zaterdag 16 mei is dit het decor voor de derde Nederlandse editie van de Red Bull Zeepkistenrace. De race begint om 13.00 uur. Iedereen kan gratis komen kijken en de creatieve coureurs aanmoedigen. Burgemeester Eurlings: ‘Net zoals Marianne Vos in 2012 de Cauberg deed ontploffen, gaan op 16 mei alle remmen los. Eenieder herinnert zich nog de twee spraakmakende edities van Red Bull Crashed Ice. Daarom afficheren wij ons vanaf nu als Red Bull City Valkenburg aan de Geul!’ (bron: persbericht)

Red Bull organiseerde over de hele wereld meer dan 90 Zeepkistenraces. Na eerdere edities in Nijmegen (2002) en Bloemendaal (2004) is dit de derde in ons land. Voor het eerst in de zeepkistengeschiedenis vindt de race plaats op een berg met 12% dalingspercentage. Met een 480 meter lang parcours, vier obstakels en een Flying Finish belooft dit de spectaculairste editie ooit te worden. Voor de 60 beschikbare plekken schreven zich maar liefst 1487 teams in. Van de 60 teams komen er tien uit Limburg, waarvan één uit Valkenburg. De jury bestaat uit Tess Milne (presentatrice, groot F1 fan), Fred van Leer (oog voor design), Burgemeester van Valkenburg Martin Eurlings, Kjeld Nuis (langebaanschaatser) en een mystery guest. De jury let vooral op creativiteit, snelheid en showmanship. Op de dag zelf maakt RTL Productions opnames die ‘s avonds van 19.00-20.00 op RTL 7 te zien zijn.

 

Lees ook:Amstel Gold Race 2012
Lees ook:Amstel Gold Race schrapt finish op de Cauberg
Lees ook:Amstel Gold Race 2010
Lees ook:Amstel Gold Race 2011
Lees ook:Amstel Gold Race 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>