25-jarig jubileum Leiden Marathon 2015

Zondag 17 mei vindt de 25e editie van de Leiden Marathon plaats. Het jubileum wordt gevierd met een Sportfilm Festival met 16 sportfilms, tot en met zaterdag in bioscoop Kijkhuis. Voor de gelegenheid is er een sportcafé, met Q&A’s met topsporters uit desbetreffende films. Zaterdag wordt op de Garenmarkt om 12 uur (na sluiting van de weekmarkt) het tentenkamp geopend en is er dans, muziek, vertier, stadswandelingen , een pasta party, meeting point en de plek waar renners hun startnummer en shirt op kunnen halen.

Zie ook: Marikenloop in Nijmegen

Zaterdagavond begint om 22.30 uur een Night Run, de ’5 van Ton van Bemmelen Sports’. Zondag begint om 10.00 uur de NK Halve Marathon en 21 van Zorg en Zekerheid en om 10.45 uur de hele Marathon van NEM. Verder begint om 12.30 uur de Corpus KidsRun  en om 14.30 uur de grote 10 van Heerema Marine Contractors. Alle afstanden starten in de Breestraat. De marathon loopt door Leiden, negen dorpen en het Groene Hart. Het ’Elfstedentocht-achtige karakter’ maakt het parcours volgens insiders de mooiste van Nederland. Alle afstanden finishen op de Vismarkt.

De inschrijving via de website is gesloten, maar kan nog in het weekend in het tentenkamp op de Garenmarkt. Traditiegetrouw viert de hele stad feest: duizenden toeschouwers en tientallen bands langs het parcours zorgen voor een unieke sfeer, waarvoor deze marathon bekend staat. De straat, de buurt, het dorp dat zich het leukst versiert, de beste muziek maakt en de meeste toejuichingen organiseert, kan de Bartlehiem Bokaal winnen. Na de finish wordt de lopers gevraagd welke plek zij favoriet vonden. De afgelopen twee edities was dat het dorp Oude Ade.

Lees ook:Leiden marathon 2014
Lees ook:Zondag 18 mei: Leiden Marathon 2014
Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:Marathon Leiden: feestelijke sfeer
Lees ook:Marathon Leiden 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>