Tentoonstelling Tour de France in Spoorwegmuseum Utrecht

Utrecht beleeft dit jaar de Grand Départ van de Tour de France,. De Ronde van Frankrijk start op 4 juli praktisch voor de deur van het Spoorwegmuseum. In dat kader presenteert het Utrechtse museum van donderdag 16 april tot en met 26 juli (de slotdag van de Tour) de tentoonstelling ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour‘. Het is een expositie vol boeiende wielerverhalen, prachtig beeldmateriaal en legendarische geluidsfragmenten.

Zie ook: Nationale Museumweek

Van successen en overwinningen tot drama’s en van heroïek tot supporters en verslaggeving. Voor de tentoonstelling is exclusief gebruik gemaakt van de collectie van het Huis van de Wielersport, zoals fietsen, wielershirts en foto’s van Nederlandse tourrenners. Beeld en Geluid werkte mee om fraaie historische beeld- en geluidsfragmenten boven tafel te krijgen.

Lees ook:Wielershirts sieren gemeentehuis Apeldoorn vanwege start Giro d’Italia op 6 mei
Lees ook:Daags na de Tour 2012 in Boxmeer
Lees ook:Oranjegoed! in Princessehof Leeuwarden
Lees ook:El HEMA in collectie Graphic Design Museum
Lees ook:‘Romanovs & Revolutie – het einde van een monarchie’ in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>