De Zestig van Texel: hardlopen op tweede paasdag

Het waddeneiland Texel is op tweede paasdag het domein van de hardlopers, tijdens de 13e editie van de tweejaarlijkse ultraloop De Zestig van Texel, door runners beschouwd als de mooiste en zwaarste wedstrijd in Nederland. Zaterdag en zondag wordt het parcours verkend en zondagavond is de Pasta Party.

Maandag 6 april starten de diehards om 04.35 uur hun 120 kilometer: het eerste onderdeel van de dag. Om 10.35 uur begint het grote deelnemersveld aan de ‘echte’ Zestig van Texel en een uur later de estafette 4×15 km.  Het parcours loopt langs alle markante punten van het eiland: het eerste deel langs de westkant door de duinen en over het Noordzeestrand naar de noordpunt en via de waddenkant naar het zuiden, om te eindigen in Den Burg.

Zie ook: Texel 600 jaar stad

Lees ook:De Zestig van Texel
Lees ook:Holland Triathlon 2010 in Almere
Lees ook:Estafetteloop Zeeuws Vlaanderen is terug
Lees ook:Marathon Eindhoven 2009
Lees ook:Marathon Amsterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>