Gratis geluk bij BODY WORLDS: The Happiness Project tijdens Wereldgeluksdag

Alle bezoekers van BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam krijgen op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart ‘een beetje extra geluk’ cadeau ter gelegenheid van de derde Wereldgeluksdag van de Verenigde Naties op 20 maart. Nederland is al jaren één van de gelukkigste landen ter wereld. The Happiness Project vroeg ‘Geluksprofessor’ Prof. dr. Ruut Veenhoven of ons land nóg gelukkiger kan worden. Veenhoven denkt dat we ‘maximaal een gemiddelde van 8,5 kunnen halen. Denemarken zit nu op 8,3 en Nederland tegen de 8. Er valt zeker dus zeker nog winst te behalen’ (bron: persbericht).

‘Uit onderzoek naar geluk blijkt overigens dat er een duidelijk verband bestaat tussen gezondheid en geluk. Gezondheid draagt logischerwijs bij tot je geluk, maar verrassend is dat geluk ook bijdraagt tot je gezondheid. Dat effect is zelfs twee keer zo sterk. Dus gelukkige mensen leven langer, vergelijkbaar met al dan niet roken.’ Aldus ‘geluksprofessor’ Ruut Veenhoven. Hij is één van de peilers van de Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarbinnen tientallen geluksonderzoekers – van economen tot filosofen – samenwerken. Veenhoven is daarnaast directeur van de ‘ World Database of Happiness ’, oprichter van de ‘Journal of Happiness Studies’ en is adviseur van de GeluksWijzer.

Het anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Bezoekers leren onder meer dat het DNA van geluk voor 50 procent bestaat uit erfelijke factoren, voor 40 procent uit eigen handelingen en ‘slechts’ 10 procent uit levensomstandigheden. Kortom: dat men geluk voor een heel groot deel zelf in de hand heeft. En dat is goed nieuws, want mensen die gelukkig zijn, leven enkele jaren langer dan mensen die ongelukkig zijn. Meer informatie en kaarten (voor een lang en gelukkig leven): www.bodyworlds.nl .

Lees ook:Ontdek het effect van verliefdheid op je lichaam bij BODY WORLDS
Lees ook:BODY WORLDS: The Happiness Project ontvangt 150.000e bezoeker
Lees ook:Gratis ‘op onderhuids avontuur’ bij anatomiemuseum BODY WORLDS tijdens Weekend van de Wetenschap
Lees ook:Expositie Body Worlds nu permanent in Amsterdam
Lees ook:BODY WORLDS Artist Day: Het menselijk lichaam binnenstebuiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>