Storm met zeer zware windstoten op komst

Nederland is in de greep van een diepe depressie op de Atlantische Oceaan tussen Noorwegen en IJsland. Het  KNMI geeft voor donderdag  code geel afgegeven voor alle provincies behalve Drenthe, Overijssel en Flevoland; voor vrijdag geldt in het hele land code geel: gevaarlijk weer. De temperaturen zijn hoog voor de tijd van het jaar: zo’n 7 graden op donderdag en 9 op vrijdag.

In de kustgebieden en boven het IJsselmeer zijn donderdag de hele dag zware windstoten van 75 tot 90 km/uur mogelijk; de zwaarste tijdens buien aan de kust. In de avond neemt de wind af, maar die trekt vrijdagochtend weer aan. Aan de noordwestkust wordt een zuidwesterstorm voorspeld met windkracht 9 en zeer zware windstoten rond 110 km/uur. De ANWB verwacht donderdagavond en vrijdagochtend een drukke spits en meer files vanwege het stormachtige weer. In de loop van vrijdagmiddag neemt de wind af. Het weekend verloopt rustig. Tot aan de kerst lijkt er van winterweer geen sprake te zijn, aldus de voorspellingen.

 

Lees ook:Herfststorm op komst – zondag aan de kust zuidwesterstorm
Lees ook:Storm op komst: code oranje in westen en zuidwesten, code geel in rest van het land
Lees ook:KNMI: dinsdagmiddag code geel voor hele land
Lees ook:KNMI: dinsdagavond en -nacht code geel
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>