Voetbalbond KNVB bestaat 125 jaar

De voetbalbond KNVB bestaat 125 jaar. Op 8 december 1889 werd de Nederlandsche Voetbal- en Atletische Bond opgericht, de voorloper van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Ter ere van haar verjaardag, heeft de KNVB een fraai filmpje gemaakt met alle hoogtepunten uit haar bestaan (klik hier).

Vijf spelers zijn genomineerd om tot de beste speler van de afgelopen 245 jaar te worden gekozen en een eigen bronzen standbeeld te krijgen in de oranje eregalerij in de tuin tuin van het hoofdkantoor in Zeist: Frank de Boer, Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst, Philip Cocu en Dennis Bergkamp. Het publiek kan stemmen via de website van de bond en de Telegraaf. In 1999 werd er al een Elftal van de Eeuw neergezet, met elf uitverkoren spelers en trainer Rinus Michels. Ook voetbalvrouwen horen en steeds meer bij, zeker nu Nederland zich heeft geplaatst voor het WK van 6 juni tot 5 juli in Canada en in 2017 het EK Vrouwenvoetbal organiseert. Vrijdag 12 december is er in he tOlympisch Stadion in Amsterdam een seminar van de KNVB en de Europese voetbalbond FIFA, om te spreken over discriminatie in het voetbal.

Lees ook:Johan Cruijff (68) overleden in Barcelona
Lees ook:Betaald voetbal Nederland in gevaar
Lees ook:Stille tocht scheidsrechter alleen voor Almeerders
Lees ook:KNVB degradeert FC Twente naar Jupiler League
Lees ook:AZ en Willem II stopen met eredivisie vrouwenvoetbal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>