Volg de schaatssporen van Jaap Eden op het Museumplein

Ice*Amsterdam, dé hightech schaatsbaan op het Museumplein in Amsterdam, is weer open. In 1893 was het Jaap Eden die de eerste wereldtitel op zijn naam schreef op het Museumplein in Amsterdam. In januari 1893 werd voor de vierde keer de Wereldkampioenschappen allround schaatsen op dit plein georganiseerd. Alleen mannen mochten deelnemen en allrounder Jaap Eden wist maar liefst drie zeges op zijn naam te schrijven: de 500 meter, de 1.500 meter en de 5.000 meter. Indertijd is het zelfs een jaar afgelast vanwege de dooi… dat hoeft nu niet meer (bron: persbericht).

Zie ook: Van Gogh Museum compleet nieuw ingericht

Nu is het schaatsenplezier voor iedereen, perfect om in de kerstvakantie in december naar toe te gaan. Nieuw dit jaar zijn de IJsspelen met onder andere ‘Human IceBowling’, een echte ‘Rodelslalom’ én een variant op het bekende Franse spel ‘Jeu de Boule’, ‘Jeu d’Ice’. Nieuw is ook in groepsverband ijssculpturen maken, begeleid door Be There events. Ook de instructeurs van DuoSport zijn weer te vinden op het ijs in Amsterdam en begeleiden schaatslessen, schaatsen met de klas tijdens schooltijd, vakantiecursussen voor de jeugd. Dit kan in kleine groepjes of individueel. De befaamde curling en ijshockey clinics zijn vanaf nu ook weer te boeken.

Genieten, sfeer, actief bezig zijn, als gezin, met kinderen of kijken naar de schaatspret maakt dat er voor iedereen wat te beleven is, dé plek om te genieten van de Hollandse sfeer en gezelligheid, met het Rijksmuseum als achtergrond. Ice*Amsterdam is tot en met zondag 1 februari 2015 dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend. Het is mogelijk om individueel te schaatsen of in groepsverband, op eigen schaatsen (noren zijn toegestaan) of op huurschaatsen, beschikbaar voor klein en groot. Op vaste tijden en in de schoolvakanties zijn er schaatslessen en activiteiten als ijshockey en curling. De baan is op de doordeweekse ochtenden open voor de scholen (schoolschaatsen per klas) uit de regio. Het is voor alle bezoekers aan de schaatsbaan, schaatsers of niet schaatsers, mogelijk om á la carte te lunchen en te dineren in Brasserie Ice*Amsterdam.

 

Lees ook:Ice*Amsterdam – schaatsbaan opent 29 november op Museumplein
Lees ook:Ice*Amsterdam vanaf 22 november terug op Museumplein
Lees ook:Ice*Amsterdam, schaatsbaan Museumplein blijft langer open
Lees ook:Schaatsbaan Rotterdam: tot en met 28 februari twee overdekte schaatsbanen
Lees ook:Schoolschaatsen op Museumplein langer open voor inschrijving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>