Nationaal schoolontbijt zonder hagelslag, met meer fruit

Maandag 3 november begint de 12e editie van het Nationale Schoolontbijt (2015: klik hier). Tot en met vrijdag 7 november krijgen meer dan een half miljoen leerlingen op 2.500 basisscholen een ontbijt aangeboden. Dit jaar gaat de oer-Hollandse hagelslag in de ban. Voedselwaakhond Foodwatch had vorig jaar kritiek op de ontbijtweek: het eten was te zoet, te zout en te vet. Kinderen kregen onder meer hagelslag, volle margarine, zoute smeerkaas en sinaasappelsap uit een pak.

Volgens de voedselwaakhond waren sponsoren meer uit op het promoten van hun eigen producten dan een gezond ontbijt, onder het motto ‘Wie betaalt, bepaalt’. Foodwatch is blij dat hagelslag van tafel verdwijnt en dat er fruit voor in de plaats komt. Een goed ontbijt is de belangrijkste maaltijden van de dag, maar wordt nogal eens overgeslagen. Kinderen die ‘s morgens voor schooltijd niet eten, volgen meestal het voorbeeld van hun ouders, aldus Nationaal Schoolontbijt. Maandag opent Xander de Buisonjé, ambassadeur van Make-a-Wish Nederland, de ontbijtweek in Madurodam. Deze stichting is dit jaar het goede doel van de ontbijtweek. Woensdag ontbijten kinderen samen met Kamerleden en de voorzitter van de Tweede kamer bij het Binnenhofontbijt in Den Haag. De week wordt afgesloten in de Rotterdamse Markthal.

 

 

Lees ook:Maandag 9 november begint het Nationaal Schoolontbijt
Lees ook:Vijftiende Nationaal Schoolontbijt
Lees ook:Prinses Beatrix bij opening Nationaal Schoolontbijt maandag 7 november
Lees ook:Nationale Schoolontbijt 2013
Lees ook:Kinderen zijn te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>