Daags na de Tour 2014 in Boxmeer

De Tour de France 2014 zit erop. Traditiegetrouw zijn er de weken daarna in Nederland en België een aantal ‘rondjes rond de kerk’: plaatselijke wielercriteria. De eerste vindt sinds 1979 op de maandag na afloop van de Tour plaats in het centrum van Boxmeer, bij de Maas tussen Cuijk en Venray: dit jaar vindt Daags na de Tour voor de 40e keer plaats, op maandag 28 juli (2016: klik hier). De toegang is gratis.

Voorafgaand aan de profronde zijn er zijn vier wedstrijden. Om 13.00 uur start de Sportklasse om de Grote Prijs, om 14.15 uur de Amateurs om de Grote Prijs, om 16.30 uur de Oud-Profs achter derny’s (met ex-Tourwinnaar Joop Zoetemelk) en om 17.15 uur de Skeelerwedstrijd. Om 18.30 uur start de Reclamekaravaan, om 19.30 uur stellen de profs zich voor en om 20.00 uur vertrekken zij voor hun wedstrijd over 80 km. Met 13 Nederlandse Tourdeelnemers, onder wie Lars Boom (winnaar van de vijfde Touretappe).  Bauke Mollema (winnaar Boxmeer vorig jaar), Laurens ten Dam, Koen de Kort, Tom Dumoulin, Danny van Poppel en Lieuwe Westra. Vanaf 13.00 uur zijn er terrassen langs het hele parcours en vanaf 19.00 uur zijn er optredens op pleinen en bij horecagelegenheden, onder meer van Dries Roelvink & De Vrienden van Amstel Live Dj’s on Tour.

Lees ook:Daags na de Tour Boxmeer
Lees ook:Profronde Surhuisterveen 2013
Lees ook:Daags na de Tour 2012 in Boxmeer
Lees ook:Froome rijdt Profronde Stiphout
Lees ook:Daags na de Tour in Boxmeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>