Visserijdagen en Mosselrace Bruinisse

Donderdag 17 tot en met zaterdag 19 juli beleeft het Zeeuwse Bruinisse voor de 54e keer de Visserijdagen Bruinisse (2015: klik hier). Het jaarlijkse Mosselfeest in het vissersplaatsje op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland biedt een programma met voor elk wat wils in de dorpskern, bij de haven en op het water. Op het Havenplateau worden iedere dag verse mosselen gekookt en uitgeserveerd.  In de dorpsstraten staat een gezellige braderie en kermis in het centrum.

Donderdag komt Miss Visserij 2014 om 14.00 uur met de mosselboot in de vissershaven aan.  De eerste dag is er vooral veel voor kinderen te beleven, met onder meer de Kinderplaybackshow en ‘s avonds ‘Thursday Beatz’ voor tieners. Vrijdagmiddag staat in het teken van het tweejaarlijkse shantykorenfestival. Zaterdag begint om 10.00 uur de 16e Palingrookwedstrijd. Om 11.00 uur geeft Miss Visserij het startschot voor de 7e Bruse Mosselrace, een sloeproeirace voor dames en heren. Zaterdagmiddag kan iedereen inschepen op de mosselboten in de haven voor de Vlootschouw van de Bruse mosselboten over de Oosterschelde, die om 14.00 uur begint. De dag wordt afgesloten met het Fantastische Vuurwerkspeltakel.

Lees ook:Visserijdagen Bruinisse 2015
Lees ook:Visserijdagen Bruinisse: donderdag 14 t/m zaterdag 16 juli
Lees ook:Visserijdagen Bruinisse 2012
Lees ook:Visserijdagen Bruinisse 2011
Lees ook:Visserijdagen Bruinisse 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>