Harlingen starthaven van The Tall Ships Races 2014

Donderdag 3 tot en met zondag 6 juli gonst het in Harlingen van de activiteiten rondom The Tall Ship Races Harlingen 2014. Dan doen 65 Tall Ships de Friese havenstad aan voor een tussenstop tijdens de jaarlijkse Tall Ships Races. Voor het eerst mag een Nederlandse stad zich starthaven van deze grootse zeilraces noemen. Donderdagmiddag 3 juli varen de schepen tijdens de Sail-in parade de haven binnen, vergezeld van een FlyBy van F16′s en zondag is de Sail-out parade. Maandag is de start van de eerste etappe van de zeilrace richting Scandinavië. De zeilrace duurt ongeveer een maand en 1500 jongeren varen mee.

Vanaf donderdag zijn de schepen te bewonderen in de havens en zijn er (niet gratis) vaartochten. Vrijdag en zaterdag is er een nautische markt. Op Schritzen staat de kermis, op de Willemskade een Reuzenrad en een Roadshow en Steelband van de Marine en er zijn verschillende podia, met op alle dagen muziek en theater, zoals op vrijdag het Pink Floyd Project en zaterdag van Ellen ten Damme en de Marinierskapel. Verder zijn er shantykoren en drumbands en op Zaterdagmiddag straattheater. Programma: zie website. Vrijdagavond wordt afgesloten met een groots voorwerk en zaterdag kan iedereen de WK-kwartfinale met Oranje tegen Costa Rica op een groot scherm volgen. Bij de industriehaven/Tjerk Hiddesluizen is op donderdag en vrijdag een Haven Offshore Beurs in een daarvoor opgezet tentpaviljoen. Op zaterdag en zondag staat op de Willemshaven een maritiem Technische Beurs.

Lees ook:Tall Ships Races Antwerpen – 7 t/m 10 juli
Lees ook:Tall Ships op weg naar Sail Den Helder
Lees ook:Friese Havendagen Harlingen
Lees ook:SAIL Den Helder en Marinedagen 2017
Lees ook:Record aantal Tall Ships tijdens SAIL-In parade op woensdag 19 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>