Rabobank Hockey World Cup in Den Haag

Zaterdag 31 mei tot en met zondag 15 juni is Den Haag gaststad van de wereldkampioenschappen hockey, de Rabobank Hockey World Cup. Het Kyorecea Stadion, de thuisbasis van voetbalclub van ADO, is omgetoverd tot hockeystadion. Daaromheen staat het Hockey Park, een hockeydorp met allerlei activiteiten, optredens, shops en lekker eten. Er rijden extra pendelbussen tussen speciaal ingerichte parkeerterreinen en het stadion. Op de dagen dat Nederland speelt, verzorgt de Haagse vervoersmaatschappij HTM vervoer van Het Plein naar het stadion.

In totaal spelen twaalf mannen- en twaalf vrouwenploegen 76 wedstrijden. Op Het Plein viert Den Haag vanaf 30 mei twee weken lang het WK hockey met gratis sportieve, culturele, educatieve en culinaire evenementen. Het Plein is omgetoverd tot Haags Hockey Plein, het bruisende centrum van alle hockeyactiviteiten in de stad, met een paviljoen, een miniatuur hockeyveld en een buitenpodium. Hier zin onder meer de finales streethockey en bedrijfshockey, muziekoptredens en culinaire workshops van de Haagse chef-kok Pierre Wind.

Lees ook:Haags Cultuur Weekend 2014
Lees ook:Oude stadion ADO Den Haag gesloopt
Lees ook:48 uur van Den Haag
Lees ook:Parkpop: gratis popfestival
Lees ook:Haagse Pop Week 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>