Delta Lloyd Regatta 2014 in Medemblik

editie 2013

Tot en met zaterdag 24 mei is Medemblik in de Kop van Noord-Holland het domein van de internationale zeiltoppers, tijdens de 30e editie van de Delta Lloyd Regatta: het belangrijkste  zeilevenement in ons land voor de Olympische en paralympische klassen  (2015: klik hier). Op de slotdag staat alles in het teken van de jeugd tijdens Medemblik Nautiek: dan is het in de Oosterhaven het domein van zeillessen, waterpret, lopen over water in aquabubbels en meevaren met de Fortuna en allerlei activiteiten op de kade.

De ouders  kunnen op dat moment genieten van de finales en medal races dames en heren van de zeilwedstrijden.  Die wedstrijden maken sinds 2009 deel uit van de ISAF World Cup. De voltallige Nederlandse zeilequipe is aanwezig, net als Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. Medemblik is van oudsher het zeilwedstrijdcentrum van Nederland en de thuishaven van (inter)nationale evenementen. Het historische havenstadje dankt haar toplocatie aan de beschutte ligging aan de hoge wal van het IJsselmeer en aan de inzet van verschillende wedstrijdorganisaties.

Lees ook:Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Sailing Medemblik 2015
Lees ook:Medemblik Regatta: zeilen op Olympisch niveau
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2010
Lees ook:NK Tegenwindfietsen op Stormvloedkering Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>