Marikenloop, grootste ladiesrun van het land

Zondag 18 mei vindt in Nijmegen voor de 12e keer de Marikenloop plaats, de grootste ladiesrun van Nederland (2015: klik hier). De naam – afgeleid van het middeleeuwse literaire werk Mariken van Nieumeghen – zegt het al: alleen vrouwen mogen eraan deelnemen. Inschrijving is niet meer mogelijk: het maximaal aantal loopsters (14.000) is bereikt, die kunnen kiezen tussen 5 en 10 km. De 5 kilometer start om 13.00 en de 10 kilometer om 14.15 uur.

De start is op de Kwekerijweg. De finish ligt pal voor het Gymnasion aan de Heyendaalseweg. Het universitair sportcentrum Gymnasion op de universiteitscampus is het kloppend hart van de Marikenloop. Daar zijn kluisjes, kleed -en doucheruimtes. De Marikenloop is inmiddels beroemd vanwege de gezamenlijke warming-up: met duizenden vrouwen tegenlijk, vlak voor beide afstanden op het sportveld. Na afloop vindt traditioneel de pastaparty plaats.

Lees ook:Zondag 17 mei: ladiesrun Marikenloop in Nijmegen
Lees ook:Marikenloop, grootste ladiesrun van Nederland
Lees ook:Mariekenloop Nijmegen: alleen voor vrouwen
Lees ook:Baronie van Breda Classic
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2017 – zondag 12 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>