Zondag 18 mei: Leiden Marathon 2014

Zondag 18 mei vindt de 24e editie van de Leiden Marathon plaats. Het loopweer belooft veel goeds en de kop van het rennersveld is ijzersterk en met tien toppers groter dan ooit. Traditiegetrouw viert de hele stad feest: duizenden toeschouwers en tientallen bands langs het parcours zorgen voor een unieke sfeer, waarvoor de Marathon van Leiden bekendstaat. De straat, de buurt, het dorp dat zich het leukst versiert, de beste muziek maakt en de meeste toejuichingen organiseert, kan de Bartlehiem Bokaal winnen. Na de finish wordt de lopers gevraagd welke plek zij favoriet vonden. Vorig jaar was dat het dorp Oude Ade.

Alle afstanden starten in de Breestraat. Lopers kunnen kiezen uit 2, 5 en 10 kilometer en de halve en de hele marathon. De marathon loopt door Leiden, negen dorpen en het fraaie buitengebied in het Groene Hart. Het ’Elfstedentocht-achtige karakter’ maakt het parcours volgens insiders de mooiste van Nederland. Het parcours van de hele en halve marathon en de 10 kilometer is hier en daar wat aangepast. Alle afstanden finishen op de Vismarkt, behalve de KidsRun: die eindigt op de plek waar wordt gestart, de Breestraat ter hoogte van Het Gangetje.

Om 10.30 uur klinkt het startschot voor de hele en halve marathon, een kwartier later begint de Corpus KidsRun, om 13.30 uur de 5 kilometer en om 14.30 uur de 10 kilometer. Deelnemers kunnen hun startnummer ophalen of na-inschrijven in de Pieterskerk (daar is ook een gezellige Expo te zien, vooral gericht op de renners en hun aanhang). De inschrijving via de website is gesloten, maar via de voorverkoopadressen kan dat nog. Door werkzaamheden aan het spoor rijden er minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Haarlem. Tussen Haarlem en Voorhout rijden geen treinen en worden bussen ingezet, tussen Voorhout en Leiden rijden sprinters. Reizigers vanuit Amsterdam kunnen het beste via Schiphol reizen.

Zie ook: Marathon Hoorn en Mariekenloop.

 

 

 

Lees ook:Leiden marathon 2014
Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:25-jarig jubileum Leiden Marathon 2015
Lees ook:Marathon Leiden: feestelijke sfeer
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>