Koning opent Hippisch Centrum in Ermelo

Woensdag 7 mei opent de koning in Ermelo het Hippisch Centrum voor paardensport en paardenfokkerij. De paardensportbond  en fokkerijorganisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden hebben de handen ineen geslagen. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) zijn beiden  gevestigd in Ermelo en maken het daarmee tot Hippisch Centrum van Nederland.

De verbouwing van het oude complex en de bouw van de nieuwe huisvesting van het KWPN is klaar. Nederland is nu een hippisch topcentrum met internationale uitstraling rijker. Het nieuwe centrum bestaat uit stalgebouwen, kantoren, een trainingsruimte, plek om te overnachten, een rijhal en een evenementenhal, de Amaliahal. Deze hal is geschikt voor nationale en internationale evenementen. De koning krijgt er optredens te zien van verschillende takken van de paardensport, zoals dressuur en springen door meerdere paardenrassen, tuigpaarden en merries met hun veulens. Olympisch medaillewinnaars Adelinde Cornelissen en Jeroen Dubbeldam geven een demonstratie. De show is alleen voor genodigden, maar life te volgen via de website.

Lees ook:PAARD 2015 in Evenementenhal Hardenberg
Lees ook:Zwolle International: paardensport
Lees ook:Hippisch Hengelo 2011
Lees ook:Concours Hippique Haarlemmermeer 2011
Lees ook:Paardenfestijn Zwolle International

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>