HISWA 2014 in de RAI

Woensdag 5 tot en met zondag 9 maart is de RAI het domein van de HISWA, met de grootste allround watersportbeurs van Nederland, voluit de Amsterdam Boat Show (2015: klik hier). Zo’n 40.000 bezoekers verheugen zich ieder jaar in de RAI op de komst van het nieuwe waterseizoen. Ruim 300 exposanten bieden alles op het gebied van watersport. Er staan honderden motorboten. sloepen, zeilboten en snelle sportboten te pronken. Nieuw dit jaar zijn klassieke schepen. De beurs telt verschillende paviljoens en centraal op de beursvloer staat het winkelcentrum met watersportproducten.

Sfeerverslag: klik hier.

Er zijn workshops vol praktische tips, zeehelden vertellen verhalen, funsporten staan in de belangstelling en in de Water Fun Zone kun je van alles leren en uitproberen. Daar is ook veel voor kinderen te beleven. Achter het RAI-complex ligt de RAI-Haven, met proefvaarten voor mannen, maneuvreerclinics voor vrouwen en KidsExperience. Carolijn Brouwer en andere deelnemers van de Volvo Ocean Race komen vertellen over hun voorbereidingen op de zeilrace die in oktober in Alicante van start gaat. Het legendarische jacht ‘The Flyer’ is voor het eerst in 30 jaar terug in Nederland en werd vrijdagnacht samen met zes andere grote boten over straat van de Amstel naar de RAI vervoerd.

Woensdagavond kan iedereen tijdens de Diamond Dive in het bassin proberen een koker op te duiken met daarin een collier met diamant ter waarde van 1.400 euro. De deuren staan open op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. De HISWA werd in 1932 door een aantal bootbouwers en handelaren opgericht als brancheorganisatie voor watersportbedrijven. In 1933 organiseerden zij de eerste tentoonstelling. De eerste week van september vindt ieder jaar ‘HISWA te Water’ plaats, tot voor kort in IJmuiden en sinds kort in Amsterdam-Noord.

Lees ook:HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI
Lees ook:HISWA 2015 in de RAI
Lees ook:Woensdag 16 maart: start HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI
Lees ook:HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI
Lees ook:HISWA 2012 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>