Koningsspelen op vrijdag 25 april

Vrijdag 25 april vinden voor de tweede keer de Koningsspelen plaats, de landelijke sportdag voor leerlingen van de basisschool (2015: klik hier). Vorig jaar werden de spelen in het leven geroepen ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Toen deed ruim 80 procent van alle basisscholen mee. Organisator Richard Krajicek maakte vanmiddag de plannen bekend.

 Als het aan de organisatie ligt, wordt de sportdag nog spectaculairder dan vorig jaar. De organisatie werkt samen met Kinderen voor Kinderen aaneen lied en een dans, waarmee ze een wereldrecord willen zetten. Krajicek: ‘Net als vorig jaar willen we met de deelnemende scholen met een dans de Koningssportdag starten. Als we dat allemaal tegelijk doen, is dat een wereldrecord.’ De Koningsspelen vallen opnieuw in de nationale sportweek en moeten dan ook een dag vol beweging worden. De basisscholen mogen zelf bepalen hoe ze de dag invullen.  De scholen kunnen zich inschrijven tot en met 31 januari. De Koningsspelen vinden plaats op de dag voor Koningsdag, op de verjaardag van de koning. Officieel is hij 27 april jarig, maar dat valt dit jaar op een zondag; daarom staat de eerste Koningsdag zaterdag 26 pril op de agenda.

Lees ook:Koningsspelen 2016 op vrijdag 22 april: bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Koningsspelen in Leiden
Lees ook:Inschrijving voor Koningsspelen gestart
Lees ook:Koningsspelen 2014
Lees ook:Koning en koningin openen Koningsspelen vrijdag 21 april in Veghel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>