Zwaargewonde bij cabidschieten

In Barneveld is een jongen zwaargewond geraakt bij het carbiedschieten (2016: klik hier). Daarbij wordt carbid in een melkbus tot ontploffing gebracht. De jongen werd geraakt door de melkbus en werd dooreen traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Over izjn leeftijd, woonplaats en aard van de verwondingen is nog niets bekend gemaakt.

Carbidschieten is in delen van ons land een traditie tijdens Oudejaar op het platteland. Melkbussen worden met carbid gevuld, afgesloten en op een weiland tot ontploffing gebracht. Met een oorverdovende knal schiet het deksel van de melkbus, maar het gebeurt ook nogal eens dat de hele bus uit elkaar knalt.

Lees ook:Carbidschieten op Oudjaar
Lees ook:Carbidschieten rond de jaarwisseling
Lees ook:Carbidschieten op Oudejaarsdag: een knalharde, niet ongevaarlijke traditie
Lees ook:Carbid schieten op Oudejaar
Lees ook:Carbidschieten rond de jaarwisseling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>