Ice*Amsterdam – schaatsbaan opent 29 november op Museumplein

Op vrijdag 29 november 2013 opent Ice*Amsterdam, dé schaatsbaan op het Museumplein in Amsterdam (2014: klik hier). Genieten, sfeer, actief bezig zijn of gewoon lekker kijken naar de schaatspret maakt dat er voor iedereen wat te beleven is. Ice*Amsterdam wordt dé plek om te genieten van de Hollandse sfeer en gezelligheid. De ijsbaan is open tot en met 2 februari. Als de baan open is, is het mogelijk om individueel te schaatsen of in groepsverband. Ook is het mogelijk om schaatsen te huren. Op vaste tijden en in de schoolvakanties is er schaatsles en zijn er activiteiten zoals ijshockey en curling. De baan wordt op de doordeweekse ochtenden opgesteld voor de scholen (schoolschaatsen per klas) uit de regio (bron: persbericht).

De KNSB en haar partners hebben de baan van Ice*Amsterdam en 21 andere tijdelijke kunstijsbanen in Nederland geselecteerd als IJSTIJD!-baan. Dit betekent onder andere dat de KPN Junior Schaatsclub met Barbara de Loor en de ERU Prestige Icehockey Tour langskomen. Ice*Amsterdam is een nieuwe aanpak, met Hollandse schaatspret, een replica van de Magere Brug als verbinding over de ijsbaan en het Rijksmuseum als decor. Naast het predicaat ‘IJstijd!-baan’ zijn ook grote, nationale partijen bij Ice*Amsterdam betrokken. Zo zijn SKY radio en UIT Magazine de mediapartners en biedt DuoSport schaatslessen, schoolschaatsen aan en geeft clinics ijshockey en curling.

Brasserie Winters is het nieuwe restaurant in een houten chalet bij de ijsbaan. Restaurant, terras, bomen, brug en ijsbaan worden feeëriek verlicht. Als bijzonder goed doel zorgt Social Sofa – werkplaats voor jongeren die niet aan het werk kunnen komen – met Pantar A’dam voor kunstmozaïek-bollen rondom de ijsbaan: ‘baubles’. De sponsorgelden gaan naar SOS Kinderdorpen. ‘Ik ben trots op het resultaat wat hier neergezet wordt’, zegt portefeuillehouder Openbare Ruimte Joep Blaas van Stadsdeel Zuid. ‘Het wordt een geweldig mooi winters tafereel dat het Museumplein extra elan geeft. Ik hoop dat heel veel Amsterdammers hier plezier aan gaan beleven!’. De gemeente Amsterdam stelt de locatie beschikbaar, heeft vergunning verleend en is verantwoordelijk voor de faciliteiten, waaronder de techniek van de koeling.

Lees ook:Schoolschaatsen op Museumplein langer open voor inschrijving
Lees ook:Volg de schaatssporen van Jaap Eden op het Museumplein
Lees ook:Ice*Amsterdam, schaatsbaan Museumplein blijft langer open
Lees ook:Ice*Amsterdam vanaf 22 november terug op Museumplein
Lees ook:Rotterdam Stadhuisplein on Ice

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>